Доступність посилання

ТОП новини

8 партій Рівненщини підписали Меморандум про спільні дії на виборах


Представники восьми партій, що підписали Меморандум про спільні дії на виборах
Представники восьми партій, що підписали Меморандум про спільні дії на виборах

Рівне – Вісім партій національно-демократичного спрямування Рівненщини підписали «Меморандум про спільні дії» під час передвиборної кампанії. За словами представників цих опозиційних політичних сили, подібний документ незабаром з’явиться в кожному регіоні країни. Між тим, провладні партії не вірять в успіх такого об’єднання.

Керівники обласних організацій «Батьківщини», «Народної Самооборони», Республіканської партії «Собор» , Конгресу українських націоналістів, Української Народної Партії, Народного Руху України, «Свободи» та Партії захисників Вітчизни домовилися про взаємні поступки при підготовці до місцевих виборів.

У Меморандумі про спільні дії підписанти розкритикували провладні партії, а дії керівництва країною охарактеризували як «лобіювання російських інтересів».

«Власне, той українофобський режим Азарова-Януковича змушує нас об’єднатися і висунути спільних кандидатів на місцевих виборах. Крім того, ми будемо брати участь у спільному спостереженні за виборами. А також, якщо потрібно, разом братимемо участь у судових процесах», зазначив керівник Рівненської організації партії «Свобода» Степан Мовчан. Підписанти домовились, що в округах, де вони мають спільний електорат, висуватимуть єдиного кандидата на виборах до місцевих органів влади.

«Наша Україна» декларує «конструктивну опозиційність»

Натомість, партія «Наша Україна», яка також називає себе опозиційною, відмовилась приєднатись до Меморандуму. І це, на думку представників Партії регіонів, свідчить про слабкість об’єднання демократичних сил. За словами голови Рівненської організації Партії регіонів, нинішнього голови облдержадміністрації Василя Берташа, «від таких радикалів не очікую серйозної політичної сили, тому що це 10 партій, які можна зібрати в один автобус. Вони там нічого особливого не представляють».

Василь Берташ також повідомив, що з Партією регіонів на обласному рівні погодились співпрацювати «Наша Україна», Соціалістична партія, Народна, Третя сила... Вони йдуть на об’єднання після виборів. Маю на увазі, щоб спільно вирішувати проблеми в регіоні», – сказав голова обласного осередку Партії регіонів.

Підписанти Меморандуму і справді не називають «Нашу Україну» партнером. Напередодні народний депутат-нашоукраїнець Віктор Матчук заявив, що готовий скласти депутатський мандат, щоб очолити після виборів Рівненську обласну раду.
Підписанти розкритикували амбіції політика від «Нашої України».

«Так сталося, що партії, які підписали Меморандум, змушені будуть на виборах боротися не тільки проти всіх, хто зараз уособлює владу, а й проти тих, хто себе називає опозицією», – заявив керівник обласної УНП Світлана Ніколіна.

Розбіжності між національно-патріотичними силами, як стверджують оглядачі, стали причиною їхньої поразки на останніх президентських виборах.
  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG