Доступність посилання

ТОП новини

Герман: резолюція європейських політиків «замовна»


Заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман називає «необ’єктивною» та «замовною» резолюцію Європейської народної партії, в якій владу України закликають, зокрема, «припинити антидемократичну діяльність та будь-яке втручання у внутрішні справи опозиції» та «утриматись від цензури у будь-якій формі».

За її словами, представники ЄНП перед тим, як робити якісь висновки, мали б приїхати до України та безпосередньо на місці ознайомитися з ситуацією.

Як заявила вона сьогодні агентству «УНІАН», насправді в Україні представники опозиції мають вільний доступ до засобів інформації, а менше повідомляли про них останнім часом тільки через те, що ті роз’їжджалися на відпочинок, або ж через те, що ті не робили нічого важливого.

Учора Політична асамблея Європейської народної партії схвалила резолюцію, в якій заявила, серед іншого, що «глибоко стурбована поточною ситуацією з демократичним розвитком в Україні» і «засуджує втручання держави у внутрішні справи основної опозиційної партії», як названо очолювану Юлією Тимошенко партію «Батьківщина». Ця партія, як і «Наша Україна» і Народний рух України, мають в ЄНП статус спостерігачів без права голосу.

Під час останніх президентських виборів це загальноєвропейське політичне об’єднання висловлювало підтримку Тимошенко як кандидатові на Президента України. Нинішня резолюція ЄНП опублікована відразу українською мовою (.pdf).
XS
SM
MD
LG