Доступність посилання

ТОП новини

Звільнена з іранської в’язниці американка возз’єдналася з матір’ю


Американка Сейра Шоурд, яку понад рік утримували в іранській в’язниці за звинуваченням у шпигунстві, возз’єдналася зі своєю матір’ю.

Це сталося в столиці Оману Маскаті, куди Сейра Шоурд прибула після звільнення.

За словами колишньої ув’язненої, тепер вона зосередиться на зусиллях зі звільнення двох своїх товаришів, яких продовжують утримувати у в’язниці.

«Я хочу подякувати іранському президенту Ахмадінеджаду та чиновникам, релігійним діячам, аятоллі Хаменеї, всім, хто був причетний до мого звільнення. Всі мої зусилля з сьогоднішнього дня будуть спрямовані на здобуття такої ж свободи і для мого нареченого Шейна Бауера та мого друга Джоша Фаттала. Вони не заслуговують на те, щоб сидіти у в'язниці і на хвилину довше, ніж я», – сказала Шоурд.

Сейру Шоурд звільнили під заставу в розмірі близько півмільйона доларів, та американський уряд твердить, що непричетний до цих виплат. 32-річна американка має серйозні проблеми зі здоров’ям, в Ірані назвали причиною її звільнення співчуття.

Президент США Барак Обама закликав Іран звільнити двох інших в’язнів, заявивши, що вони не вчинили жодного злочину.

Сейра Шоурд та її друзі також заперечують звинувачення і кажуть, що помилково потрапили до Ірану під час походу іракською частиною Курдистану наприкінці липня 2009 року.
XS
SM
MD
LG