Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльсько-палестинські мирні переговори триватимуть сьогодні в Єрусалимі


Держсекретар США Гілларі Клінтон сьогодні в Єрусалимі виступить посередником у прямих ізраїльсько-палестинських мирних переговорах.

Заплановані на сьогодні зустрічі продовжать започаткований у вівторок у єгипетському Шарм-аш-Шейху тристоронній діалог за участі Гілларі Клінтон, прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та лідера Палестинської адміністрації Махмуда Аббаса.

Посланець США на Близькому Сході Джордж Мітчелл, який брав участь у переговорах у Єгипті, заявив, що сторони «розпочали серйозну дискусію з основних питань».

Поки що не повідомляють про будь-який прогрес у спірному питанні нового житлового будівництва в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану. Палестинці вимагають повного припинення такого будівництва, Ізраїль поки що не готовий заявити про продовження часткового мораторію, термін якого закінчується наприкінці вересня.

Держсекретар США Гілларі Клінтон на початку вересня у Вашингтоні відкрила нові прямі ізраїльсько-палестинські мирні переговори, задекларувавши мету – досягнення мирної угоди протягом року.
XS
SM
MD
LG