Доступність посилання

ТОП новини

Гельсінська спілка вимагає незалежного розслідування побиття голови КВУ Херсонщини


Як ідеться у зверненні УГС до правоохоронців та прокуратури, «cпілка обурена жорстоким побиттям Дементія Білого, члена Правління спілки, Голови Херсонського обласного відділення Комітету виборців України».

Сьогодні спілка звернулася до Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ України щодо забезпечення швидкого, незалежного та ефективного розслідування цього побиття.

Побиття журналіста, правозахисника, керівника Комітету виборців України на Херсонщині сталося 14 вересня, у Херсонському драмтеатрі. Там звітував міський голова Херсону Володимир Сальдо, який втретє збирається балотуватися на цю посаду від Партії регіонів. Оголошення про звіт не було ні в ЗМІ, ні на сайті міськради.

Як повідомив Радіо Свобода виконавчий директор Гельсінської спілки Володимир Яворський, «на вході до драмтеатру стояли дужі хлопці й пускали тільки тих, у кого були запрошення. Дементій Білий намагався пройти спочатку як громадянин і виборець, потім як журналіст «Політичної Херсонщини» – за посвідченням. Білий спробував переконати міського голову та його помічників у необхідності пропустити до зали усіх людей, які хочуть почути звіт мера, але у відповідь охоронці Сальдо виштовхали Білого у фойє, заламали йому руки й так тримали, а один бив по обличчю й голові. Міліція стояла й спостерігала», – зазначив Яворський.

Оскільки до побиття, ймовірно, причетні місцеві чиновники, то, на переконання правозахисників, це розслідування місцевою міліцією навряд чи буде незалежним.
XS
SM
MD
LG