Доступність посилання

ТОП новини

Литвин припускає розширення коаліції, Жванія хоче ввести в неї НУНС


Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив сьогодні, що нинішня «зміна настроїв» дає змогу говорити про можливість розширення коаліції в парламенті.

Виступаючи на прес-конференції в Обухові на Київщині, спікер заявив, що веде про це переговори з лідерами «неформальних груп» у Верховній Раді.

За його словами, в цих лідерів «є розуміння, що треба брати відповідальність усім за країну, але за умови, що буде збалансована політика, і внутрішня, і зовнішня, а головне, що буде виважений підхід у гуманітарній сфері».

Сьогодні ж прес-служба депутатської групи «Право вибору», яка об’єднує 15 членів фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», повідомила, що її координатор Давид Жванія заявив: ця група ініціюватиме дискусію і переговори з іншими членами фракції, щоб уся фракція НУНС увійшла до нинішньої коаліції.

При цьому Жванія, заявивши про це в інтерв’ю журналові «Фокус», додав, що в такій майбутній коаліції вже не має бути фракції Комуністичної партії, і таким чином учасники такої коаліції матимуть «єдину ідеологічну основу».

Нині в Верховній Раді існує коаліція у складі фракцій Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина, а також групи депутатів із інших фракцій чи позафракційних, які ввійшли до неї на індивідуальній основі. Серед останніх є й 12 із 15 членів групи «Право вибору».
XS
SM
MD
LG