Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал ТВі оскаржує позбавлення ефірних частот


Юристи телеканалу ТВі звернулися до Вищого адміністративного суду з касаційною скаргою на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року, якою канал був позбавлений низки ефірних частот.

Прес-служба ТВі повідомляє, що канал просить направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

«Не погоджуючись з прийнятою апеляційним адміністративним судом постановою телекомпанія ТВі посилається, зокрема, на те, що суд своєю постановою фактично залишив телеканал без можливості здійснювати мовлення не тільки на тих частотах, що видавались на підставі рішень від 27 січня 2010 року, але й на інших частотах, які видавались на підставі інших рішень, що не оскаржувались у даній справі», – йдеться у повідомленні.

Крім того, телеканал ТВі, із посиланням на практику Європейського суду з прав людини, зазначає, що ліцензіат може бути позбавлений чинної ліцензії лише в тому випадку, якщо ним вчинені певні неправомірні дії. «Практика Європейського суду в таких справах однозначна — власник ліцензії не може позбавлятись своєї ліцензії якщо ним не вчинено жодних неправомірних дій, а всі порушення вчинені виключно з боку самої держави в особі її компетентного органу. Але апеляційний суд прийняв постанову всупереч численним рішенням Європейського суду, що не відповідає міжнародним зобов’язанням України перед Радою Європи», – наголошується у повідомленні.
XS
SM
MD
LG