Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську СБУ затримало за хабар податківця


Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області у різних районах області провели два одночасних затримання за підозрою у вимаганні і отриманні хабара.

За вимагання хабара у сумі 1 тисяча доларів США затримали начальника відділу внутрішньої безпеки при ДПА в Івано-Франківській області, а за хабар у сумі 8 тисяч гривень – його сестру.

За словами керівника прес-групи управління СБУ в області Марії Римар, податківець, який за своїми посадовими обов’язками покликаний боротися з корупцією у лавах ДПА, вимагав хабара за те, що не ініціюватиме проведення додаткової перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства в місті Долина, на якому підлеглі йому співробітники податкової виявили порушення. А ще одним проявом «вдячності» мало стати просування по посаді сестри податківця, працівниці цього ж підприємства.

Саме сестрі обережний чоловік доручив отримати 8 тисяч гривень, на чому її і затримали співробітники СБУ.

Регіональні відділи внутрішньої безпеки при Державній податковій адміністрації підпорядковані безпосередньо ДПА в Києві.

До того ж затриманий є депутатом Бердичівської районної ради Житомирської області. Тому кримінальну справу порушив безпосередньо прокурор області.

За одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням, законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
XS
SM
MD
LG