Доступність посилання

ТОП новини

Українці масово відмовляються від куріння – опитування


Українці масово відмовляються від куріння – про це свідчать результати глобального опитування дорослого населення про вживання тютюну.

«Дані глобального опитування про вживання тютюну в Україні загалом сходяться з результатами інших опитувань і підтверджують істотне зменшення поширення тютюнопаління серед населення України. Це скорочення стало результатом проведення в Україні заходів, які довели свою ефективність і в інших країнах», – сказав голова коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну», колишній міністр охорони здоров’я України Микола Поліщук, представляючи результати опитування.

За дослідженням, поширення щоденного куріння за останні п’ять років в Україні значно зменшилося. Так, у 2005 році щодня курили 62% чоловіків, а у 2010 – вже 45%. Ще менше за п’ять років стало жінок, які курять, – їх кількість скоротилася практично вдвічі – з 17% до 9%.

Опитування також засвідчило, що понад 90% населення України підтримує заборону куріння в усіх громадських місцях. 68% теперішніх курців заявили, що зацікавлені у відмові від куріння, підтримка повної заборони реклами тютюну серед населення зросла від 49% у 2000 році до 70% у 2010 році.

Опитування проводилося за співпраці Кабінету Міністрів України та Всесвітньої організації охорони здоров’я в рамках державної, цільової соціальної програми зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення в Україні на період до 2012 року. Загалом опитали понад вісім тисяч респондентів.
XS
SM
MD
LG