Доступність посилання

ТОП новини

Мінекономіки: дефіциту картоплі не буде


Міністерство економіки прогнозує відсутність дефіциту картоплі на внутрішньому ринку в сезоні 2010-2011 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

У 2010 році урожай картоплі, за даними Мінекономіки, становитиме близько 18 мільйонів тонн проти 19,7 мільйона минулого року.

Водночас у міністерстві наголошують, що ресурсне наповнення внутрішнього ринку є достатнім для забезпечення продовольчих потреб населення, оскільки середнє річне споживання становить близько 7 мільйонів тонн.

Як заявили в Мінекономіки, за даними моніторингу цін, який здійснюється органами державного контролю за цінами, станом на 21 вересня середній рівень ціни на картоплю на підприємствах торгівлі і продовольчих ринках України становив близько чотирьох гривень за кілограм. За даними Мінекономіки, найдешевша картопля була у Тернопільській і Рівненській областях – 3,25 і 3,42 гривень за кілограм відповідно. Найдорожча – у Києві і Севастополі – 5,41 і 5,95.

«Інформація, яка з’являється останнім часом в окремих засобах масової інформації щодо того, що рівень цін на картоплю перевищує шість гривень., штучно створює ажіотаж навколо цього продукту», – йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономіки.
XS
SM
MD
LG