Доступність посилання

ТОП новини

Польща ініціює розширення зони малого прикордонного руху з Україною


Польща сподівається, що до 2013 року зону малого прикордонного руху буде поширено на всю територію прикордонних із Польщею українських областей. Про це повідомив посол Польщі в Україні Яцек Ключковський під час круглого столу «Відносини Україна-ЄС: виклики сьогодення».

«Ми, наші міністри, звернулися до Європейської комісії з питанням переглянути розпорядження ЄС щодо розмірів зони малого прикордонного руху», – сказав посол.

За його словами, сьогодні Польща проводить переговори з Росією щодо встановлення зони прикордонного руху для всіх громадян Калінінградської області.

«Я думаю, що цей досвід, а саме розширення зони малого прикордонного руху на прикордонні області, можливий (і для України)», – сказав він, додавши, що Польща підтримує розширення зони малого прикордонного руху з Україною, яка наразі становить 30 кілометрів.

Угода про малий прикордонний рух з Польщею набула чинності 1 липня 2009 року. Дозвіл надає право його власникові перебувати в прикордонній зоні до 60 днів кожного разу з дати перетинання кордону, але загалом не більш як 90 днів протягом кожних шести місяців з дати першого перетинання кордону.
XS
SM
MD
LG