Доступність посилання

ТОП новини

США готові фінансувати українських спостерігачів на місцевих виборах


Посол США в Україні Джон Теффт заявляє, що Сполучені Штати разом із європейськими партнерами мають намір профінансувати українські громадські організації, які спостерігатимуть за проведенням місцевих виборів в Україні.

Про це Теффт заявив сьогодні в Сімферополі після зустрічі з головою Верховної ради Криму Володимиром Константиновим.

«Я побачив сьогодні повідомлення в пресі про те, що будуть спостерігачі ОБСЄ, і від Парламентської асамблеї Європи, і Ради Європи на місцевих виборах і, я сподіваюся, що США і наші партнери з Європи допоможуть профінансувати українських спостерігачів таких як «Опора» та інші, які в минулому займалися спостереженням за виборами. Якщо спостерігачі нам повідомлять про якісь проблеми, ми, звичайно, звернемо на це увагу уряду України. Як ми це робимо завжди», – сказав Теффт.

За словами дипломата, попередня президентська виборча кампанія відбулася в Україні «успішно». «На додаток до спостерігачів за виборами ОБСЄ ми також фінансували спостерігачів з української сторони. І стосовно місцевих виборів, то ми також намагаємося це зробити знову», – заявив посол.

Він також висловив сподівання з приводу того, що в Україні, зокрема в Криму, відбудуться вільні та чесні місцеві вибори.
XS
SM
MD
LG