Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив скаргу «Нафтогазу» в справі «РосУкрЕнерго» – ЗМІ


Апеляційний суд Києва відхилив скаргу «Нафтогазу України» на рішення Шевченківського райсуду столиці в справі «РосУкрЕнерго», повідомляє «Дзеркало тижня». Видання публікує текст ухвали суду, датованої 17 вересня.

Як мовиться в рішенні, суд постановив: відхилити апеляційну скаргу «Нафтогазу» і залишити чинним рішення суду першої інстанції – Шевченківського районного суду міста Києва від 13 вересня 2010 року.

«Визнано і видано дозвіл на виконання Окремого Рішення Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольм від 30.03.2010 року», – йдеться в рішенні.

В ухвалі київського Апеляційного суду сказано, що «рішення набуває чинності з моменту його оголошення, але може бути оскаржене у Верховному Суді України протягом двадцяти днів з дня набрання ним законної сили шляхом подачі скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції».

На сьогоднішній день вже дві судові інстанції України підтвердили правомірність рішення Стокгольмського арбітражу від 8 червня 2010 року, відповідно до якого НАК «Нафтогаз України» зобов’язана повернути компанії «РосУкрЕнерго» 12,1 мільярда кубометрів природного газу.
XS
SM
MD
LG