Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ приїде до України в жовтні


Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну наприкінці жовтня для перевірки виконання програми stand by. Про це в інтерв’ю виданню «Коммерсант» повідомив голова представництва МВФ в Україні Макс Альєр.

«Наразі запровадження програми йде добре. Під час першого перегляду програми – це такий своєрідний тест – ми перевіряємо виконання всіх її положень станом на кінець вересня. Ця робота буде зроблена нашою місією, яка відвідає Київ наприкінці жовтня, коли стануть доступні всі дані, необхідні для такого аналізу», – сказав представник МВФ.

Крім того, Альєр зауважив, що в серпні Україну відвідувала технічна місія і її метою була оцінка макроекономічних параметрів, які мають лягти в основу державного бюджету на 2011 рік, а також обсяги майбутніх бюджетних надходжень. «Місія прийшла до висновку, що прогнози на наступний рік, розроблені Кабінетом Міністрів, видаються реалістичними», – заявив Альєр.

Голова представництва МВФ в Україні також додав, що Фонд підтримує розширення податкової бази в Україні і вона має охопити всіх рівномірно.

Рада директорів МВФ 28 липня ухвалила рішення щодо виділення Україні кредиту на загальну суму понад 15 мільярдів доларів протягом найближчих 2,5 років у рамках нової програми stand by.
XS
SM
MD
LG