Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ готує резолюцію про функціонування демократичних інституцій в Україні


Парламентська асамблея Ради Європи має намір дати оцінку виконанню взятих Україною зобов’язань з реформування системи державних інститутів. Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, Моніторинговий комітет цієї міжнародної організації готує відповідну резолюцію, що згодом буде передана на розгляд ПАРЄ.

Про ведення ПАРЄ такої роботи повідомила співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс під час зустрічі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем у рамках візиту делегації моніторингового комітету в Україну.

Репс поінформувала українського міністра, що метою її візиту в Україну є уточнення й отримання додаткових коментарів щодо положень проекту резолюції. Як повідомили в Мін’юсті, під час зустрічі сторони обговорили окремі позиції проекту резолюції, зокрема рекомендації ПАРЄ, що стосуються реформ в Україні виборчої системи, прокуратури, системи юстиції, а також щодо питань боротьби з корупцією й розвитку в Україні громадянського суспільства.

Міністр юстиції передав на розгляд Моніторингового комітету коментарі, підготовлені Мін’юстом, до тих положень проекту резолюції, які стосуються сфери діяльності органів юстиції. Співдоповідачам також надали інформацію про зміни та розвиток законодавства у вказаних сферах, а також щодо законодавчого забезпечення реформ, ініційованих Президентом України.

Україна зобов’язалася перед Радою Європи реформувати судову систему й прокуратуру, законодавство про вибори, посилити боротьбу з корупцією, а також провести конституційну реформу для того, щоб чітко визначити повноваження й обов’язки галузей влади.
XS
SM
MD
LG