Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розглядає три версії мотивів нападу на учасників фестивалю «Гайдамака.UA»


Міліція розглядає три версії мотивів нападу на учасників фестивалю «Гайдамака.UA» в Ірпені Київської області увечері 26 вересня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

За його словами, особи нападників встановлені, порушена кримінальна справа і проводиться розслідування.

Як заявив Могильов, одна з версій скоєння цього злочину – це те, «що ті, кому не подобається цей фестиваль, такі сили або групи людей, вирішили влаштувати цю провокацію».

Друга версія, за словами міністра, полягає в тому, що, «враховуючи те, що фестиваль не викликав великий ажіотаж у самому Ірпені, люди, причетні до його проведення, вирішили спровокувати конфлікт, щоб привернути до нього загальний інтерес».

Третя версія, яку відпрацьовує міліція, полягає в тому, що «група людей випила, їх випровадили з території фестивалю, вони допили далі й потім пішли розбиратися».

Міністр додав, що всі ці версії мають право на життя, і говорити про те, яка з них основна, поки що рано.

Як повідомляли ЗМІ, 26 вересня під час проведення в Ірпені фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA» група з 15 осіб із битами напала на охорону й організаторів фестивалю. Два працівники міліції, які перебували безпосередньо на фестивалі у формі, не вжили ефективних дій і нікого не затримали, повідомляли очевидці подій.

За повідомленням Департаменту зв’язків з громадськістю МВС України, особи, які намагалися перешкодити проведенню фестивалю, завдали тілесних ушкоджень співробітникам міліції та співробітникові приватної охоронної структури.

Фестиваль повстанської і патріотичної пісні «Гайдамака.UA» проводився 24-26 вересня в парку Перемоги в Ірпені. Головою оргкомітету і головним режисером фестивалю є народний депутат від НУНС Олесь Доній.
XS
SM
MD
LG