Доступність посилання

ТОП новини

Україна не відмовляється від співпраці з Westinghouse – Мінпаливенерго


Україна не відмовляється від співпраці з Westinghouse Electric Company у сфері постачань ядерного палива, повідомила заступник міністра палива та енергетики України Наталія Шумкова.

«Ми вже багато разів говорили, що контракт з Westinghouse на 2011-2015 роки не піддається ні ревізіям, ні сумнівам», – запевнила Шумкова.

За її словами, при укладенні довгострокового контракту на постачання свіжого ядерного палива з російською компанією ТВЕЛ, українська сторона наполягла на внесенні в документ умови про те, що Україна продовжуватиме співпрацю з Westinghouse в рамках раніше підписаного контракту на 2011-2015 роки.

Водночас Шумкова нагадала, що для початку комерційних поставок палива Westinghouse на українські енергоблоки, воно має пройти всі необхідні ліцензійні процедури, які відбуваються на третьому енергоблоці Південно-Української атомної електростанції.

Цього місяця Кабінет Міністрів затвердив компанію «ТВЕЛ» (Росія) переможцем конкурсу з надання технологій для будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Україні. У тендері також брала участь американська компанія Westinghouse.

XS
SM
MD
LG