Доступність посилання

ТОП новини

«Arcelor Mittal Кривий Ріг» не виконує інвестзобов’язань – профспілка


Адміністрація ВАТ «Arcelor Mittal Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») не виконує інвестзобов’язань. Про це сьогодні у Дніпропетровську, в ІА «Новий міст», заявив голова профкому комбінату Юрій Бобченко.

За його словами, за 8 місяців нинішнього року середньомісячна заробітна плата на підприємстві склала 3,654 гривень, однак для виконання одного з пунктів договору купівлі-продажу до кінця 2010 року її розмір має скласти 6,96 прожиткових мінімумів, тобто удвічі більше, ніж зараз.

Крім того, як зазначив Юрій Бобченко, на підприємстві існує проблема з «недоштатом персоналу»: після запровадження на комбінаті системи добровільного звільнення чисельність працівників різко скоротилася, на звільнені ж робочі місця адміністрація нікого не приймає.

Юрій Бобченко повідомив, що проблему браку кадрів на підприємстві спробували розв’язати, набравши людей за «трудовими угодами». «Ці люди виконували ті самі роботи, що й штатні працівники, але були позбавлені пільг і соціальних гарантій, передбачених законодавством та колдоговором», – сказав керівник профспілки.

Радіо Свобода звернулося за коментарем заяви лідера профспілки до адміністрації підприємства.

ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Корпорація Mittal Steel придбала понад 93% акцій ВАТ «Криворіжсталь» на відкритому конкурсі в жовтні 2005 року за більш ніж 24 мільярди гривень.
XS
SM
MD
LG