Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: рiшення КСУ потребує створення конституцiйної комiсiї


Проблемнi питання, якi виникли у зв’язку з визнанням Конституцiйним Судом полiтреформи 2004 року нелегiтимною, потребують створення конституцiйної комiсiї, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

«Головне питання – хто вiзьме на себе iнiцiативу опублiкувати текст Конституцiї i сказати, що вiн автентичний. Я розумiю, що потрiбно створювати конституцiйну комiсiю i Верховна Рада має ухвалити вiдповiдне рiшення», – сказав вiн журналiстам у Ялтi в п’ятницю.

Литвин пояснив, що, на його думку, доки Верховна Рада не скасувала всi закони, ухваленi в розвиток конституцiйної реформи 2004 року, ситуацiя «провисає».

Водночас спiкер вважає, що «якщо прямо читати другий пункт рiшення КСУ, то завтра президент зможе звiльнити будь-якого мiнiстра, будь-якого заступника, голову комiтету, зокрема й самого прем’єр-мiнiстра».

Вiн також висловив думку, що варiант iз конституцiйним зверненням i рiшенням суду бiльш прийнятний, нiж альтернативний варiант – ухвалення закону про всеукраїнський референдум.
XS
SM
MD
LG