Доступність посилання

ТОП новини

Юрист Власенко: лише три судді КСУ мають відношення до конституційного права


Народний депутат від БЮТ, юрист Сергій Власенко заявив, що в діючому складі Конституційного Суду лише троє суддів із вісімнадцяти мають відношення до конституційного права. Про це він сказав у інтерв`ю LB.ua.

«Всі решта судді КСУ – прокурорські працівники, співробітники КДБ УРСР по Донецькій області, судді загальних судів, які є фахівцями з цивільного права, фахівці з кримінального права... Хто завгодно, тільки не конституціоналісти», – наголосив Власенко.
За його словами, створюється враження, що влада спеціально набирає людей якогось середнього професійного рівня, і ці люди мають ухвалювати доленосні для країни рішення.

При цьому депутат зазначив, що «не може комбат відразу командувати фронтом. Дорости треба».

Крім того, звернув увагу Власенко, зокрема, один із суддів КС – Марія Маркуш – у 2004-му, будучи народним депутатом від КПУ, активно підтримувала конституційну реформу, а зараз брала участь в розгляді справи про скасування політреформи. «Вона навіть самовідвід не взяла», – додав він.

«У будь-якій іншій державі її, за таких обставин, вже б давно звільнили за порушення присяги судді. Розглядаючи цю справу, вона не може бути об`єктивною. Всі це розуміють, але чомусь мовчать», – сказав Власенко, зазначивши, що це не юриспруденція, а суто політика.
XS
SM
MD
LG