Доступність посилання

ТОП новини

Для розвитку української мови потрібні мільярди – Колесніков


Віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков вважає, що необхідні значні інвестиції для популяризації української мови в країні.
Про це він сказав, виступаючи на конференції «Ялтинська європейська стратегія» (YES) у Лівадії.

«Поки не буде інвестицій, мільярдів доларів на підтримку розвитку української мови – не буде розвитку української мови», – сказав віце-прем'єр.

Колесніков також висловив думку, що для підвищення частки україномовного продукту на ринку необхідно розробляти ефективні маркетингові програми, щоб цей продукт ставав модним і його купували.

Президент Віктор Янукович вважає, що необхідно забезпечити рівні права на використання рідної мови громадянам України всіх національностей.

7 вересня депутати Верховної Ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко й член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький зареєстрували в парламенті законопроект «Про мови в Україні», яким запропонували Раді визначити порядок використання мов в Україні.

15 вересня голова парламенту Володимир Литвин попросив президента Національної академії наук Бориса Патона надати експертний висновок щодо зареєстрованих у парламенті законопроектів про мовну політику на предмет їхньої історичної обумовленості й відповідності міжнародному праву.

Литвин також має намір направити на оцінку в Організацію з безпеки й співробітництва в Європі зареєстровані в парламенті законопроекти про мовну політику.
XS
SM
MD
LG