Доступність посилання

ТОП новини

СБУ викрила корупційні схеми контролювання бізнесу посадовцями


У Дніпропетровську СБУ викрила корупційні схеми, впроваджені посадовими особами, що контролюють діяльність малого та середнього бізнесу. Про це повідомила прес-група УСБУ у Дніпропетровській області.

Так, під час одержання чергової частки хабара у сумі 5 тисяч гривень співробітники СБУ затримали начальника протипожежної частини одного з районів Дніпропетровська. Гроші він отримав від приватного підприємця за видачу дозволу на роботу комп'ютерного клубу.

Корупційна схема була така: під час перевірок протипожежного стану інспектори вносили приписи на усунення виявлених порушень. У подальшому керівники підприємств безпосередньо зверталися до начальника протипожежної частини, який за певну винагороду пропонував вирішити питання.

Також співробітники СБУ спільно зі слідчими прокуратури затримали на «гарячому» заступника начальника дільниці одного з районів Управління експлуатації водопровідних мереж комунального підприємства «Дніпроводоканал» під час отримання ним хабара в 6 тисяч гривень. Посадовець вимагав гроші з власниці кафе за підключення до мережі водопостачання. Примітно, що від води кафе відрізав сам водоканал, проводячи ремонтні роботи.

За матеріалами СБУ прокуратура Кіровського району Дніпропетровська порушила кримінальні справи.
XS
SM
MD
LG