Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські «нашоукраїнці» вимагають позачергових виборів


«Рішення Конституційного Суду провокує конституційну кризу, адже жодний державний орган, у тому числі парламент і Президент, не можуть вважатися легітимними. Мова йде про узурпацію влади у найгіршому варіанті», – мовиться в ухваленому сьогодні зверненні ХІІ конференції Івано-Франківської обласної організації політичної партії «Наша Україна».

Закликаючи громаду краю до витримки та спокою, «нашоукраїнці» водночас заявляють, що не допустять «реваншу антиукраїнських сил і втрати суверенітету України».

У зверненні до українського народу, органів державної влади та місцевого самоврядування висуваються такі вимоги: відставка діючого складу Конституційного Суду «за порушення присяги судді»; негайне скликання Конституційної Асамблеї «з метою прийняття нової Конституції України, передумови якої вже закладено всенародним обговоренням проекту, поданого Віктором Ющенком у 2009 році».

У зверненні також є вимога проведення позачергових виборів Президента та Верховної Ради України – «у зв'язку з конституційною кризою».

Прикарпатці закликають депутатів місцевих рад усіх рівнів до 10 жовтня своїми рішеннями підтримати такі вимоги на позачергових сесіях.
XS
SM
MD
LG