Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Швеції: внутрішні реформи – головне для інтеграції України


Україна має розглядати різні моделі інтеграції, але головне для досягнення успіху в сучасному глобалізованому світі – це внутрішні реформи, наголошує міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«В Україні є потенціал. Але вам потрібні зміни в країні, які були б пов'язані з масштабами змін у світі. Треба вчитися взаємодіяти у світі, де панує надзвичайна взаємозалежність», – сказав у суботу дипломат на сесії «Шляхи в майбутнє України: які зміни нам потрібні?» у рамках VII Ялтинської щорічної зустрічі.

Карл Більдт навів приклад Туреччини, яка ще 20 років тому була країною із дуже централізованим управлінням і монополізованою економікою. «Але за 20 років вони пройшли величезний економічний і політичний шлях. Вони увійшли в митний союз із ЄС, і стали глибоко інтегровані з Євросоюзом, не будучи його членом. Нині у них зростання в 10 відсотків, і тренди дуже вражаючі. У них немає нафти, газу та інших ресурсів. Але у них є політичний талант зрозуміти попит на глобалізацію, прийняти її виклики», – наголосив керівник МЗС Швеції.
XS
SM
MD
LG