Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція ініціює спецзасідання Ради у зв’язку зі скасуванням політреформи


Фракція БЮТ у Верховній Раді й 14 опозиційних партій вимагають провести у вівторок спеціальне засідання парламенту, на якому розглянути ситуацію, що склалася після скасування Конституційним Судом Україні політреформи 2004 року.

Про це заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін на засіданні погоджувальної ради.

«Фракція БЮТ не визнає рішення Конституційного Суду від 1 жовтня цього року. Ми вважаємо, що 1 жовтня в Україні відбувся конституційний переворот... 1 жовтня всі гілки влади втратили свою легітимність», – заявив Кожем’якін.

За його словами, на таке спеціальне засідання парламенту має бути запрошений Президент Віктор Янукович, прем’єр Микола Азаров, інші члени уряду, голова Конституційного Суду Анатолій Головін.

Зі свого боку, голова парламенту Володимир Литвин наголосив, що якщо відповідний проект постанови буде зареєстрований у парламенті, Верховна Рада його розгляне.

Кожем’якін повідомив, що такий проект постанови підготовлений і найближчим часом буде зареєстрований.

1 жовтня відбулася нарада 14 опозиційних партій, які домовилися до вівторка, 5 жовтня, погодити спільну позицію й визначити спільні дії щодо рішення Конституційного Суду про неконституційність внесення змін до Конституції в 2004 році.
XS
SM
MD
LG