Доступність посилання

ТОП новини

Вінстон Черчиль перемагає у британських хіт-парадах


Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчиль, який очолював цю країну в період Другої світової війни, посів високе місце в рейтингах популярної музики, завдяки альбому, до якого входить низка його найбільш відомих промов.

Альбом «Доторкнися до неба» (Reach For The Skies) був записаний Центральним оркестром Королівських військово-повітряних сил на честь 70-річчя Битви за Британію – найважливішого повітряного бою з Німеччиною в 1940 році, який мав місце у небі над Англією.

Завдяки перемозі британських ВПС, Німеччина не змогла створити умови для десантування через Ла-Манш і відмовилася від планів захоплення Британських островів.

У недільних чартах Official Charts Company альбом, в якому деякі промови Черчиля накладені на музику, посів почесне четверте місце.

«Чудово, що до довгого списку зірок, таких, як Елвіс, Мадонна, Кліфф Річардс і Beatles, ми можемо тепер додати Вінстона Черчиля», – цитує агентство «Ройтерз» керуючого директора Official Charts Company Мартіна Телбота.

«Те, що британська публіка так часто купує цей альбом Королівських ВПС – є також даниною пам’яті самопожертві наших військових», – вважає Телбот.

На початку 2010 року велику популярність в Італії отримав розміщений в інтернет-крамниці iTunes збірник промов італійського диктатора Беніто Муссоліні.
XS
SM
MD
LG