Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Медведєв домовилися про спрощення процедури перетину кордону


Спрощення митних процедур на кордоні України та Росії сприятиме зниженню корупції, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

Після зустрічі зі своїм українським колегою Віктором Януковичем Медведєв відзначив необхідність уніфікації документів під час виконання прикордонних і митних процедур, а також заявив про необхідність переходу до системи «єдиного вікна».

«Тут необхідно максимально спростити (процедури) – усе це має привести до того, що на кордонах буде менше хамства, значно зменшаться черги, корупцію має бути принципово знижено», – сказав Медведєв.

Водночас український Президент у своєму виступі на засіданні Українсько-російського міжрегіонального економічного форуму наголосив, що питання облаштування пунктів пропуску через державний кордон та спрощення процедури перетину його громадянами України і Росії не знімаються з порядку денного.

«Я бачу наших митників тут, прикордонники також тут. Треба зробити так, щоб ми почули сьогодні звіт – що вони за період часу, що минув від зустрічі у Глухові, зробили. Які рішення наявних проблем пропонують. Ми маємо рухатися вперед і займатися реалізацією цього проекту», – наголосив Янукович.
XS
SM
MD
LG