Доступність посилання

ТОП новини

Зміни до закону про Кабмін були підготовлені ще до рішення КСУ – бютівець


Депутат від БЮТ Остап Семерак заявляє, що проекти законів про зміни законодавства у зв’язку з рішення Конституційного Суду, яке поновило дію Конституції 1996 року, були розроблені задовго до самого рішення КСУ.

«Кабінет Міністрів вже сьогодні вніс на розгляд Верховної Ради новий закон про Кабмін. З обіду п’ятниці і до вечора понеділка такий закон нереально написати. Очевидно, що Кабінет Міністрів знав, яке буде рішення і проект закону, який сьогодні внесений у парламент, готувався заздалегідь. Те ж саме стосується закону про регламент, який вніс голова регламентного комітету, представник Партії регіонів, він теж написаний, очевидно, не на коліні за суботу-неділю. Те ж стосується інших речей», – заявив Семерак в ефірі Радіо Свобода.

За словами бютівця, «ідея парламентської більшості створити спеціальну комісію (для приведення законодавства у відповідність до Конституції-1996) спрямована виключно на одне: щоб освятити проекти документів, які будуть винесені в зал».

Парламент планував створити цю комісію на сьогоднішньому вечірньому засіданні. Проте його досі не відкрили – депутати від БЮТ заблокували трибуну і президію парламенту, вимагаючи розгляду питання про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин визнання КСУ неконституційними змін до Основного закону в 2004 році.
XS
SM
MD
LG