Доступність посилання

ТОП новини

Меркель закликала Януковича до швидкого розслідування зникнення журналіста


Канцлер Німеччини Ангела Меркель попросила Президента України Віктора Януковича пришвидшити розслідування справи про зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва. Як повідомляє уряд ФРН, про це Меркель заявила в телефонній розмові з Януковичем, що відбулася за ініціативою української сторони.

Темою розмови була внутрішньополітична ситуація в Україні після того, як 1 жовтня Конституційний Суд оголосив неконституційною політичну реформу 2004 року. Меркель у зв’язку з цим висловила сподівання, що це рішення сприятиме подальшому демократичному країни.

Канцлер наголосила, що Україна є важливим партнером для Європи і Німеччини, для яких має велике значення її подальший розвиток.

На сайті українського Президента повідомляється, що під час розмови були обговорені питання активізації двосторонньої співпраці, а також останні конституційні зміни в Україні.

«Конституційний Суд ухвалив рішення скасувати політреформу 2004 року, оскільки вона була прийнята з порушеннями норм Основного Закону, а відтак – антиконституційно», – заявив Віктор Янукович.

Крім того, український Президент запросив канцлера Німеччини взяти участь у Міжнародній конференції, присвяченій 25-м роковинам Чорнобильської трагедії.

Про те, що глава Української держави сказав у відповідь на заклик пришвидшити розслідування зникнення журналіста, в повідомлення на сайті Президента не йдеться.

Головний редактор харківського видання «Новий стиль» Василь Климентьєв зник 11 серпня. Місце його перебування досі невідоме.
XS
SM
MD
LG