Доступність посилання

ТОП новини

Реприватизації «Arcelor Mittal Кривий Ріг» не буде – Янукович


Питання про реприватизацію ВАТ «Arcelor Mittal Кривий Ріг» не розглядається, заявляє Президент України Віктор Янукович.

«На мій погляд, воно (питання «Arcelor Mittal Кривий Ріг») дальше не буде розвиватися. В усякому разі, я вчора про це сказав президентові Ніколя Саркозі, що, швидше за все, це питання не дійде до суду і жодне питання не розглядатиметься про реприватизацію або про зрив угоди щодо приватизації цього заводу», – сказав Янукович на зустрічі з політичними і науковими колами Франції сьогодні в Парижі.

Нещодавно представники ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» висловили припущення, що підприємство хочуть повернути в державну власність. В адміністрації підприємства зазначили: рішення може бути ухвалене в Господарському суді Києва вже 12 жовтня.

На початку літа заступник генерального прокурора України подав до Господарського суду Києва позов про визнання недійсним додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій металургійного комбінату «Криворіжсталь» в частині зміни термінів інвестиційних зобов’язань покупця, які були прийняті влітку 2009 року. Перше судове засідання у справі відбулося 1 жовтня, друге – 5 жовтня.

ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Корпорація Mittal Steel придбала понад 93% акцій ВАТ «Криворіжсталь» на відкритому конкурсі в жовтні 2005 року за більш ніж 24 мільярди гривень.
XS
SM
MD
LG