Доступність посилання

ТОП новини

Северінсен вимагає від Герман вибачень за недостовірну інформацію


Колишній співдоповідач Моніторингового Комітету ПАРЄ Ханне Северінсен спростовує заяву заступниці глави Адміністрації Президента Ганни Герман про те, що Юлія Тимошенко придбала для Северінсен квартиру в Києві. Про це йдеться в відкритому листі Северінсен, який цитує «Українська правда».

«6 жовтня заступник керівника Адміністрації Президента Ганна Герман на телеканалі News One заявила, що партія Юлії Тимошенко купила квартиру для мене в Києві. Це абсолютно неправдиві твердження, і я вимагаю, щоб пані Герман або підтвердила це, надавши якісь докази, або опублікувала офіційне спростування і вибачення за поширення такої брехні», – йдеться в листі.

Северінсен пояснює, що квартира, яка, за словами Герман, належить їй, насправді, – місце, де живе сестра її подруги і де вона зупинялася, щоб заощадити. «Я сприймаю такі заяви як спробу нанести удар по моїй репутації колишнього співдоповідача по Україні у ПАРЄ і як нині незалежного експерта, а також кинути тінь на нинішніх співдоповідачів та моніторинг Асамблеї як такий», – заявляє Северінсен.

«Мабуть, влада (України) не задоволена останньою резолюцією ПАРЄ та дебатами щодо функціонування демократичних інститутів в Україні, незважаючи на те, що вони офіційно заявляють», – мовиться в листі.

Натомість заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман заявляє, що Ханне Северінсен спотворила її слова, присвоївши їй цитату зі статті.

«Приклад зі мною ще раз підтвердив: Северінсен отримує інформацію у спотвореному вигляді. Так, Северінсен пише, що я стверджувала про куплену для неї квартиру БЮТ. Насправді я лише процитувала статтю про це, опубліковану в українській пресі», – зазначає Герман.

«Я сказала так: «Якщо б пані Вольвенд могла читати по-українськи, то вона в тому числі, прочитала б в українській пресі інформацію про те, що БЮТ купив квартиру для Северінсен». Це абсолютно не моє твердження, а лише цитування», – цитує Герман «Українська правда».

Северінсен свого часу була співдоповідачкою по Україні у ПАРЄ. Потім була радником екс-прем’єра України Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG