Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан відкриває коридор для поставок військовослужбовцям НАТО


За повідомленням МЗС Пакистану, влада вирішила знову відкрити ключовий прохід кордону на Хаберському перевалі, який використовується для перевезення поставок для міжнародних військових сил в Афганістані.

За словами Міністерства закордонних справ Пакистану рішення входить «негайно в силу» і пакистанські та афганські представники по обидві сторони кордону працюють «для забезпечення плавного відновлення» транспортного коридору.

Минулого тижня Пакистан офіційно закрив основний транспортний коридор для поставок військовослужбовцям НАТО в Афганістані, після авіаудару вертольота НАТО, в результаті якого в прикордонному районі загинули троє пакистанських військових. Відтак невідомі бойовики здійснили серію нападів і знищили щонайменше сто цистерн з паливом і вантажівок з матеріалами, призначеними для міжнародних сил в Афганістані.

Сполучені Штати висловили вибачення за загибель пакистанських військовослужбовців внаслідок удару, завданого американським військовим вертольотом. Вашингтон заявив, що удар був нанесений помилково.
XS
SM
MD
LG