Доступність посилання

ТОП новини

В українських водах Дунаю відходів з Угорщини не виявили – МНС


Станом на ранок понеділка токсичних відходів з угорського глиноземного заводу у водах української ділянки Дунаю не виявили, повідомляє Міністерство з надзвичайних ситуацій.

«Дунайська гідрометеорологічна обсерваторія МНС України і Державна екологічна інспекція з охорони довкілля північно-західного регіону Чорного моря проводили аналіз води річки Дунай на вміст небезпечних речовин. Станом на 8:00 11 жовтня всі показники перебувають у межах норми», – повідомляє центр пропаганди Головного управління МНС України в Одеській області.

За повідомленням, управління МНС розгорнуло оперативний штаб, визначило і привело в готовність необхідну кількість сил і засобів, які можуть бути залучені до реагування на можливі надзвичайні події на території Одеської області внаслідок аварії на заводі в угорському місті Айка.

Екологічна катастрофа, що сталася на заході Угорщини тиждень тому, за останніми даними, призвела до загибелі семи людей, понад 150 осіб отримали травми.

Витік хімікатів з резервуару комбінату з виробництва глинозему стався в місті Айка за160 кілометрів на північний захід від Будапешта.

Влади низки країн, через які протікає Дунай, постійно стежать за рівнем забруднення цієї річки після катастрофи, що сталася в Угорщині.

Влада Угорщини ухвалила рішення про евакуацію жителів містечка Колонтар, найбільш потерпілого від аварії на глиноземному заводі.

Президент України Віктор Янукович у зв’язку з подіями в Угорщині дав низку доручень, серед яких – перевірити стан екологічно небезпечних об’єктів України і вжити невідкладних заходів для недопущення надзвичайних ситуацій.
XS
SM
MD
LG