Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці відкинули пропозицію прем’єр-міністра Ізраїлю


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу запропонував заморозити будівництво єврейських поселень на Західному березі Йордану в обмін на визнання палестинцями Ізраїлю.

Міжнародна спільнота тисне на Ізраїль, щоб ця країна відмовилася від нового будівництва для відновлення мирних переговорів з палестинцями.

Виступаючи в ізраїльському парламенті в понеділок, Біньямін Нетаньягу сказав: «Якщо палестинське керівництво скаже однозначно своєму народові, що воно визнає Ізраїль як батьківщину єврейського народу, я буду готовий скликати мій уряд і просити продовження мораторію».

Таку пропозицію палестинці негайно відкинули. Речник палестинського лідера Махмуда Аббаса Набіль Абу Рдайнах сказав, що це питання зовсім не пов’язане з кризою в мирних переговорах.

«Те, що говорить Нетаньягу, не має нічого спільного з переговорами. Наша позиція очевидна: ми визнаємо державу Ізраїль, а процес заморожування поселенської діяльності має бути завершено. І це не тільки палестинська позиція, це арабська позиція», – сказав речник Махмуда Аббаса.

Прямі палестино-ізраїльські переговори за посередництва США розпочалися у Вашингтоні на початку вересня. Пізніше палестинці відмовилися їх продовжити через скасування Ізраїлем мораторію на будівництва поселень на Західному березі Йордану. Цю територію палестинці вважають частиною своєї майбутньої держави.
XS
SM
MD
LG