Доступність посилання

ТОП новини

ЄС готує нові заходи щодо інтеграції ромів


Комісар ЄС із питань працевлаштування, соціальної політики і соціальної інтеграції Ласло Андор перебуває з дводенним візитом у Румунії, де він взяв участь у конференції з інтеграції циганського населення. Мета цього візиту – підготовка додаткових заходів Євросоюзу для поліпшення становища ромів.

Офіційний представник Єврокомісії Олів’є Байї у зв’язку з візитом Андора до Румунії ознайомив у вівторок журналістів із планами Євросоюзу щодо ромів. Кошти Європейського соціального фонду, Європейського регіонального фонду та Фонду сільського розвитку, загальний щорічний бюджет яких сягає близько 50 мільярдів євро, можуть використовуватися для соціальної інтеграції ромів.

«Щоб гарантувати ефективність цих програм, ми багато працювали, але потрібні додаткові зусилля. Тому голова Єврокомісії Баррозу заснував спеціальну робочу групу з оцінки ефективності використання європейських фондів. Вона повинна надати свій звіт до кінця року», – повідомив Олів’є Байї.

Він також зазначив, що Єврокомісія готує рамковий закон ЄС з інтеграції ромів, який почне діяти з 2011 року, і закликає країни Євросоюзу внести свій внесок у цю роботу, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Положення європейських ромів знову опинилося в центрі уваги після того, як нещодавно влада Франції депортувала кілька тисяч ромів – громадян Румунії та Болгарії.
XS
SM
MD
LG