Доступність посилання

ТОП новини

Балога: обшуки в «Нафтогазвидобуванні» свідчать, що перед законом всі рівні


Лідер «Єдиного центру» Віктор Балога заявляє, що повідомлення про проведення обшуків в офісі ЗАТ «Нафтогазвидобування», свідчать про рівність усіх перед законом.

«Це можна пов’язувати з тим, що перед законом всі рівні, в тому числі і Шуфрич... Я вважаю: якщо дійсно не буде подвійних стандартів, ми можемо про щось думати… Щоб подолати корупцію, потрібно мати силу волі, тому що корупція – це влада. Якщо влада не буде займатися корупцією, не буде корупції. Тому питання не в законах. Дуже хотілося б, щоб стандарти, застосовані до Шуфрича, були одинакові для всіх, і тих, хто сьогодні в фаворитах, і тих, хто не у фаворитах», – заявив Балога в ефірі Радіо Свобода.

Сьогодні «Дзеркало тижня» з посиланням на власні джерела повідомило про те, що в офісі ЗАТ «Нафтогазвидобування», яке є одним з лідерів видобутку природного газу в Україні, з понеділка, 11 жовтня, йде обшук і вилучення документів.

За даними видання, обшуки і вилучення документів в офісі компанії, який розташований на Подолі в Києві, проводить Служба безпеки України на підставі «забезпечення контррозвідувальної діяльності».

Компанія «Нафтогазвидобування» займається видобутком нафти і газу. Вона володіє вісьмома свердловинами в Україні, серед яких одна із найглибших у Європі експериментальних свердловин.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», в 2002 році частину «Нафтогазвидобування» придбав народний депутат Нестор Шуфрич, зосередивши в своїх руках більше ніж 50% акцій компанії. У 2005 році він продав їх іншим особам, при цьому зберіг за собою 10-річний опціон на викуп акцій.

Як повідомили джерела «ДТ», після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича Нестор Шуфрич розпочав процедуру відновлення своїх прав щодо «Нафтогазвидобування». Саме з цим джерела «ДТ» пов’язують факт обшуків та вилучення документів в офісі компанії. Менеджмент «Нафтогазвидобування» відмовився коментувати ситуацію, що склалася. У свою чергу Нестор Шуфрич заявив «ДТ», що коментує лише питання, які пов’язані з його політичною діяльністю.
XS
SM
MD
LG