Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: українці скоро дізнаються про «своїх героїв»


Президент України Віктор Янукович заявляє про намір поінформувати українську та світову громадськість про корупційні процеси в Україні.

«Великий недолік сьогодні в тому, що ми не до кінця досягаємо мети інформування і українського суспільства, і наших партнерів у світі. Й ми цьому недоліку приділимо достатньо уваги, щоб справді свобода слова панувала, й у цих питаннях наші партнери у світі, український народ знали «своїх героїв» у лапках, які грабували країну роками, які руйнували, зокрема, й демократичні засади її розвитку», – заявив Президент України після зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте сьогодні у Вільнюсі.

Говорячи про проблеми на шляху до демократизації України, серед суб’єктивних причин Янукович назвав опір бюрократії, корупціонерів, «які звикли на бюджеті робити бізнес, які втягнуті в корупційні схеми і якими сьогодні займаються не лише українські правоохоронні органи, а й правоохоронні органи різних країн світу».

Янукович нагадав, що на сьогодні тривають відповідні судові процеси не лише в Україні, а й в інших країнах.

Іноземні фірми Trout Cacheris PLLC, Akin Gump Strauss Hauer&Feld LLP і Kroll Inc. сьогодні оприлюднили підсумки розслідування діяльності уряду Юлії Тимошенко, яке вони проводили на замовлення чинного уряду.

У звіті мовиться, що розслідування виявило неправомірне витрачання грошових коштів й очевидні факти зловживань з боку посадових осіб попереднього уряду країни, окремих міністерств і приватних корпорацій.

У БЮТ заявили, що такий аудит є «піаром Партії регіонів» і не може мати юридичних наслідків.
XS
SM
MD
LG