Доступність посилання

ТОП новини

У Києві мітингують за визнання УПА



Всеукраїнське об’єднання «Свобода» проводить мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві за визнання Української повстанської армії. За оцінкою правоохоронців, біля пам’ятника зібралося близько тисячі людей.

Вони тримають прапори з партійною символікою, національні прапори України, а також червоно-чорні прапори. Учасники акції скандують: «УПА – державне визнання!», «Слава Україні – Героям слава!». Після мітингу планується, що присутні пройдуть маршем вулицями Києва.

Водночас біля пам’ятника Володимиру Леніну проводять мітинг близько 150 прибічників Комуністичної партії України. Вони тримають таблички з написами: «Пам’ятаємо бандерівські звірства» і «Скасувати указ щодо Бандери та Шухевича!».
Комуністи - проти

Напередодні Київська міська державна адміністрація звернулася до суду з метою заборонити проведення будь-яких масових акції на Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик 14 жовтня.

Сьогодні сайт ВО «Свобода» повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив всеукраїнському об’єднанню проводити марш за визнання УПА на вулиці Хрещатик, Майдані Незалежності та Європейській площі.

14 жовтня, в день Покрови, в Україні відзначають річницю створення Української повстанської армії, а також День українського козацтва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG