Доступність посилання

ТОП новини

Українські астрономи долучились до проекту NASA


Українські астрономи і аматори приєдналися до проекту Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного космічного простору (NASA) – «Великий міжнародний підрахунок зірок», який триватиме до середини листопада.

«Родзинка проекту «Великий міжнародний підрахунок зірок» полягає в тому, що взяти участь у ньому можуть всі охочі. Для цього достатньо вийти на вулицю ясної ночі у період до 12 листопада і в певному сузір’ї порахувати кількість зірок. Свій звіт треба відправити на вебсторінку організаторів акції. Мета підрахунку – дізнатися рівень світлового забруднення, а також забруднення атмосфери в різних точках планети. Чим більше забруднюючих часток в атмосфері, тим менше зірок видно», – пояснив Радіо Свобода член клубу любителів астрономії «АстроДніпро», спеціаліст з астрономічного орієнтування Артем Миргород.

Українські астрономи зазначають, що в з’язку з глобальним потеплінням рахувати небесні світила просто необхідно, адже кількість видимих зірок на небі залежить від рівня забруднення атмосфери, яке у свою чергу впливає на суттєві зміни клімату Землі.

Проаналізувавши результати акції, фахівці NASA укладуть карту чистоти атмосферного повітря.
XS
SM
MD
LG