Доступність посилання

ТОП новини

МВС: Масові заходи у центрі Києва відбулися без порушень порядку


Масові заходи націонал-патріотичних сил у центрі Києва з нагоди православного свята Покрови відбулися без жодних порушень громадського порядку, повідомили у столичній міліції.

Сьогодні на Софійській площі у Києві активісти ВО «Свобода», партій «Батьківщина» і «Наша Україна» провели мітинг з нагоди Свята Покрови і на захист української мови. У заході взяли участь відомі українські політичні і громадські діячі, зокрема, письменник Дмитро Павличко і почесний президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» В’ячеслав Брюховецький.

За оцінкою правоохоронців, біля пам’ятника на площі було близько тисячі людей. Вони тримали прапори з партійною символікою, національні прапори України, а також червоно-чорні прапори. Учасники акції скандували: «УПА – державне визнання!», «Слава Україні – Героям слава!».

Водночас біля пам’ятника Володимиру Леніну провели мітинг близько 150 прибічників Комуністичної партії України.

Напередодні Київська міська державна адміністрація звернулася до суду з метою заборонити проведення будь-яких масових акції на Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик 14 жовтня.

14 жовтня, в день Покрови, в Україні відзначають річницю створення Української повстанської армії, а також День українського козацтва.
XS
SM
MD
LG