Доступність посилання

ТОП новини

Американське розслідування заперечує політику в аудиті уряду Тимошенко


Представник американського розшукового агентства Kroll Associated Томмі Гелсбі заперечив, що в аудиті діяльності попереднього Кабінету Міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко є політична складова.

Як повідомляють у суботу агентства, про це він сказав в ефірі телепередачі «Шустер Лайв» на телеканалі «Україна» в п’ятницю.

«Нас попросили просто відстежити ланцюжок фактів, нам не сказали: от тут зупиніться, або: починайте отут і що ви нариєте – подивимося», – цитує його слова агентство «Українські новини».

За його славами, той факт, що в перебігу аудиту було виявлено й оприлюднено порушення за участю Зиновія Митника, що був в уряді Тимошенко заступником міністра охорони здоров’я, а в нинішньому уряді є міністром охорони здоров’я, підтверджує, що розслідування було незалежне і діяло вільно.

Гелсбі також заявив, що компанії, які беруть участь в аудиті діяльності уряду Тимошенко, зроблять усе можливе для повернення в державний бюджет України коштів, які було витрачено з порушеннями.

Того ж дня, в п’ятницю, колишня прем’єр і лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко скритикувала в ефірі телепередачі «Велика політика» на телеканалі «Інтер» результати аудиту діяльності її уряду, який на замовлення нинішньої влади України провели американські компанії й заявили про виявлені значні порушення.

За її словами, «важко стверджувати, що це не пряме полювання на відьом».

Тимошенко заявила, що, за повідомленням від посла США, жодна з компаній, що проводила так званий аудит, не є аудиторською і ніколи не була.

У травні нинішній уряд України підписав контракт із американською юридичною компанією Trout Cacheris на проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008–2009 й на початку 2010 років. Мета аудиту – виявити нецільове використання коштів, винних у цьому і куди були направлені ці гроші.

У четвер ця фірма, яка залучила до перевірки, зокрема, розшукове агентство Kroll, оприлюднила звіт, за яким виявлені факти нецільового використання коштів державного бюджету і шахрайства за участю представників уряду Тимошенко.

У свою чергу, представники БЮТ заявили, що аудит діяльності уряду Тимошенко, проведений іноземними компаніями, не має нічого спільного зі справжнім аудитом і є «піаром» Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG