Доступність посилання

ТОП новини

Однофамільці на виборах на Рівненщині плутають виборців


Дві третини кандидатів (17 із 25) до Серницької сільради Зарічненського району Рівненської області мають одне прізвище – Полюхович. А на посаду сільського голови у Серниках претендують сім кандидатів, серед яких п’ять Полюховичів. Двоє потенційних голів мають абсолютно однакові імена – Іван Іванович Полюхович, – а також однакову освіту (базова вища), місце проживання (село Серники), партійність (позапартійні) і суб’єкт висування кандидата (обидва самовисуванці), повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

На пропозицію членів ТВК внести щодо цих кандидатів у дужках їхні вуличні прізвиська в друкарні відмовили, адже цього не передбачено чинним законодавством, розповіли в суботу в рівненській обласній організації Комітету виборців України.

Тому правники наголошують, що виборцям, які матимуть бажання проголосувати за одного з Полюховичів, потрібно бути особливо уважними. У ситуації з двома Полюховичами Іванами Івановичами, кандидатами на посаду сільського голови, їх у виборчому бюлетені можна буде розрізнити за іншими даними: датою народження і відомостями про основне місце роботи, бо ці дані в кандидатів різні.

Також на Рівненщині змагатимуться між собою в одному окрузі три кандидати з прізвищем Новак, двоє безробітних із прізвищем Огородник та два Хорхолюки.

Ідеться переважно не про передвиборчі технології – в багатьох селах області традиційно багато мешканців, навіть не родичів, мають однакові прізвища.
XS
SM
MD
LG