Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Чавес розмовляли на 45 хвилин довше, ніж планували


Україна зацікавлена в поглибленні співпраці з Венесуелою, заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з президентом Венесуели Уго Чавесом. Переговори зараз відбуваються в розширеному форматі в Києві.

«Україна зацікавлена в поглибленні взаємовигідної співпраці з Венесуелою. Я почув від вас, поважаний пане президенте, дуже серйозні наміри, які мене надихають на велику перспективу наших відносин», – наголосив Янукович.

За його словами, українська сторона розцінює візит президента Венесуели як серйозний сигнал до готовності цієї країни до інтенсифікації двосторонньої співпраці.

Зі свого боку, президент Венесуели зауважив: «Цей візит для нас – це зовсім не просто протокольний візит, і не просто ми тут проїздом. Це дуже важливий для нас візит. Ми нарешті зустрілися з Україною. Спасибі за ваше запрошення, і ми хочемо йти далі разом усіма дорогами, які нам належить пройти», – наголосив Чавес. Він висловив подяку за ту увагу, яку українська сторона приділяє венесуельській делегації.

Янукович і Чавес домовилися про те, що в Україні найближчим часом відкриють дипломатичне представництво Венесуели. Як повідомив глава Української держави, відповідне доручення отримають уряди двох країн. «Ми домовилися, що найближчим часом створимо робочу групу, яка напрацює дорожню карту і підготує всі необхідні документи для створення договірно-правової бази», – наголосив Янукович.

Українсько-венесуельським переговорам передувала двостороння зустріч глав держав віч-на-віч, яка тривала 1 годину 45 хвилин замість запланованої години.
XS
SM
MD
LG