Доступність посилання

ТОП новини

Донецький керівник заперечує тиск «регіонів» на опонентів


Голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк заперечив тиск на політичних опонентів у Донецькій області з боку Партії регіонів.

Як заявив він журналістам, смерть 17 жовтня кандидата на мера міста Макіївки від Комуністичної партії не може бути пов’язана з тиском на нього з боку політичних сил. За його словами, померлий не звертався з жодними скаргами на залякування тощо.

Близнюк також заявив, що не вважає пов’язаним з політикою напад на офіс кандидата на мера міста Часів Яр від партії «Фронт змін», де, як він сказав, двоє нетверезих хлопців збили замок, і їхні особи встановлені.

Він сказав, що не хотів би, щоб такі події намагалися подати як політичний тиск із боку Партії регіонів у Донецькій області. «Я вам офіційно заявляю: нічого цього в Донецькій області немає», – додав він.

Що ж до відмови міської виборчої комісії Маріуполя реєструвати список кандидатів партії «Сильна Україна» до міської ради, то, за його словами, це сталося, бо вони не виконали низку вимог до кандидатів для реєстрації, і то було рішення комісії, але не Партії регіонів.

Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк очолює список Партії регіонів на виборах Донецької облради.

Донецький обласний комітет КПУ заявив, що кандидат на мера Макіївки від партії Віктор Жабін помер у неділю через гіпертонічний криз, причиною якого став тиск на кандидата з боку політичних опонентів. Як заявив перший секретар Донецького обкому КПУ, народний депутат Микола Кравченко, після місцевих виборів Компартія розгляне питання про подальше перебування у складі більшості у зв’язку з тиском Партії регіонів на комуністів у Донецькій області під час виборчої кампанії.

Донецька обласна організація партії «Сильна Україна» заявляла про відмову міської виборчої комісії Маріуполя реєструвати її список кандидатів до міськради.

Партія «Фронт змін» заявляла про напад у ніч на 15 жовтня на офіс кандидата від партії на мери міста Часів Яр Руслана Макаровича та про напад у ніч на 9 жовтня на офіс Червоноармійської міської організації партії в Донецькій області.
XS
SM
MD
LG