Доступність посилання

ТОП новини

Мер Львова оскаржив у ЦВК дії міськвиборчкому


Міський голова Львова Андрій Садовий подав скаргу до Центральної виборчої комісії на дії міської територіальної виборчої комісії у Львові, мовиться в понеділок у повідомленні прес-служби Львівської міськради.

Причиною стало те, що ця комісія не включила до складу дільничних комісій більшість представників опозиційних партій, а також представників самого Садового, який знову балотується на мера.

За його словами, з понад двохсот його представників, висунутих до складу дільничних комісій, у них залишилось лише 15 осіб, що, за його словами, є «абсолютне беззаконня».

Він додав, що до складу виборчих комісій не включили також більшість представників партій «Свобода», «Фронт змін» та Республіканської християнської партії.

Цього ж дня у Львові представники партії «Свобода» блокували роботу Львівської міської виборчої комісії, протестуючи проти того, що представників їхнього кандидата на посаду мера Львова не включили до складу дільничних комісій.

Також активісти партії заявили, що занадто мало їхніх представників включили до складу дільничних комісій на виборах до Львівської міської ради.

За словами лідера Львівської міської організації «Свободи» Івана Гринди, з 900 кандидатів на членів дільничних комісій, яких подала ця партія, зареєстрували лише 46.

Львівська «Свобода» оскаржила такі дії міськвиборчкому в суді.
XS
SM
MD
LG