Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: дії виборчих органів на Запоріжжі недемократичні


У Запорізькій області в низці районів виборчі комісії сформовані таким чином, що це «не створює навіть ілюзії чесності, прозорості і демократичності, заявив у понеділок на прес-конференції керівник Запорізького відділення Комітету виборців України Роман П’ятигорець.

Він навів слова представників партії «Батьківщина», що в цій області Партія регіонів використала УСДП, Партію вільних демократів, ХДС, СДПУ(о) як технічні, щоб ввести «своїх людей» до складу виборчих комісій, і таким чином контролює всі 25 територіальних виборчкомів в області.

При цьому, наприклад, у Мелітополі рішенням територіальної виборчої комісії до складу всіх 67 дільничних комісій, які проводитимуть вибори до міської ради, не включено жодного представника «Батьківщини» і КПУ, сказав представник Комітету виборців.

Пізніше в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» Роман П’ятигорець додав, що територіальні виборчі комісії на Запоріжжі знімають із реєстрації кандидатів на депутатів місцевих рад і на посади міських голів.

За його словами, Комітет виборців України зафіксував випадки зняття з реєстрації кандидатів на мерів Бердянська й Мелітополя і спробу зняти кандидата в місті Пологи, але тому вдалося поновитися через суд.

Представник КВУ також стверджує, що в Запорізькому районі територіальні виборчі комісії не допустили до виборів до районної ради політичні партії з сильними рейтингами, такі, як «Сильна Україна» і «Фронт змін».
XS
SM
MD
LG