Доступність посилання

ТОП новини

Учасник акції протесту проти «харківських угод» може потрапити до в’язниці


Печерський районний суд Києва переніс своє засідання у справі Миколи Коханівського, звинуваченого у побитті спецназівців біля Верховної Ради 27 квітня цього року під час акції протесту проти харківських угод Медведєва –Януковича. Засідання було перенесене через те, що до суду не з’явилися свідки, повідомив адвокат обвинуваченого Сидір Козін.

За словами адвоката, оскільки Миколу Коханівського звинувачують у неправомірних діях проти працівників міліції, йому загрожує кілька років ув’язнення.

«Це серйозна стаття. Кілька років ув’язнення передбачено по ній. Зараз Микола на підписці про невиїзд. Якщо суд не візьме до уваги всіх тих свідчень і доказів які ми підготували, то є небезпека, що Микола отримає реальний термін покарання», – заявив адвокат.

Крім того, Сидір Козін повідомив, що він планує звернутися до прокуратури від імені групи учасників акції з вимогою порушити кримінальну справу проти керівництва київської міліції.

«Ми вважаємо, що вказівка про розгін мирної демонстрації з боку керівництва міліції є незаконною. Вона порушує Конституції, а саме право громадян на мирні зібрання. Ця акція була у відповідному порядку анонсована. Відповідні були звернення, заяви. Жоден суд не заборонив проведення акції. Серед мирних громадян які були присутні на акції є десятки постраждалих, які звернулися по допомогу до лікарів. Ми зараз збираємо свідчення і будемо просити відкрити кримінальну справу за розгін демонстрації», – заявив адвокат.
XS
SM
MD
LG