Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» нагадає виборчкомам про відповідальність за фальшування


Партія «Батьківщина» забезпечить усіх членів виборчих комісій пам’ятками про кримінальну відповідальність за фальшування результатів виборів, заявила сьогодні голова партії Юлія Тимошенко на прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Написати протокол, не рахуючи голосів, – це кримінальний злочин. І рано чи пізно за нього доведеться відповідати. І тому я звертаюсь до представників нашої політичної команди: зробіть пам’ятку для кожного члена дільничної територіальної виборчої комісії, де просто нагадайте людині, яка стаття Кримінального кодексу може бути застосована, якщо буде сфальшований результат», – сказала Тимошенко.

За її словами, «бюлетені не горять»: рано чи пізно їх можна звірити з даними протоколів.

Лідер «Батьківщини» також висловила думку про те, що якщо результати місцевих виборів будуть сфальшовані, в Україні відбудуться масові вуличні протести.

«Повірте мені, народ від об’єднання і від прояву громадянської позиції на вулицях не зупинить ніхто. І їм не потрібні будуть навіть політики для об’єднання – вони самі це зроблять», – заявила Юлія Тимошенко.
XS
SM
MD
LG