Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини закликає Німеччину допомогти туркам інтегруватися


Президент Туреччини Абдуллах Ґюль закликав сьогодні німецьких політиків не використовувати тему імміграції для політичного зиску, а натомість допомогти туркам у Німеччині краще інтегруватися.

Виступаючи в Анкарі на спільній прес-конференції з президентом Німеччини Крістіяном Вульффом, який прибув із п’ятиденним візитом, Абдуллах Ґюль визнав, що турки, які живуть у Німеччині, мають навчитися говорити німецькою.

Але він додав, що і Німеччина, і Туреччина не змогли дати турецьким іммігрантам належної орієнтації.

Крістіян Вульфф у відповідь сказав, що іммігранти мусять учити німецьку мову «змалку» й інтегруватися в німецьке суспільство.

Серед іммігрантів у Німеччині живе близько 3 мільйонів турків і ще приблизно 2 мільйони представників інших переважно мусульманських за вірою народів. Багато з них погано знає німецьку або й зовсім не знає мови.

Наприкінці минулого тижня канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що ідея створення мультикультуралізму в її країні, тобто розвитку різних культур без їхньої інтеграції, «абсолютно провалилася».

А сам Крістіян Вульфф в інтерв’ю турецькому щоденникові «Хюррієт», надрукованому сьогодні на початок його візиту, заявив, що турки, які живуть у Німеччині, мусять навчитися говорити німецькою мовою.
XS
SM
MD
LG