Доступність посилання

ТОП новини

У ПР пропонують не повністю забороняти секонд-хенд


У фракції Партії регіонів обговорюють заборону секонд-хенду в Україні та планують внести зміни до проекту Податкового кодексу з цього питання. Як повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи акцію протесту під стінами парламенту проти заборони секонд-хенду, під час обговорення цього питання на засіданні фракції «думки розділилися».

За словами Єфремова, він виступив із пропозицією до уряду при підготовці Податкового кодексу врахувати думку фракції про недоцільність повної заборони секонд-хенду в Україні.

Єфремов запевнив, що при доопрацюванні кодексу ця позиція буде врахована.

Водночас голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський заявляє, що комітет наполягатиме на запровадженні заборони на ввезення секонд-хенду до України.

«Доки ми ввозитиме до України речі, які хтось носив, як на смітник? Я буду наполягати на тому, щоб такий закон був ухвалений, і в питанні секонд-хенду було поставлено крапку. Ми повинні самі себе одягати – це мільйон робочих місць», – заявив Бродський.

Сьогодні під будівлею парламенту відбувся мітинг проти заборони секонд-хенду.

У проекті Податкового кодексу передбачається заборона імпорту секонд-хенду. Автором цієї норми є Державний комітет регуляторної політики та підприємництва, представники якого неодноразово називали діяльність секонд-хендів прикриттям для контрабанди та конкурентом вітчизняній легкій промисловості.
XS
SM
MD
LG